Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kavarma

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grytor av varierad kryddning med fläsk, kyckling, kalv eller inälvor serveras ofta i Bulgarien. Till synes enkla rätter, men tillsammans med ett gott bröd och ett glas av landets förnämliga viner blir även denna enkla kost till en stor smakupplevelse. Här en variant gjord på fläskkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i små bitar, stek köttet i olja i en het gryta.
  2. Tillsätt strimlad gul lök och skivade champinjoner mot slutet av stekningen.
  3. Kärna ur och tärna paprikorna, tärna tomaterna. Tillsätt grönsakerna till grytan och krydda med paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt vin och lite vatten och koka tills köttet känns mört. Strö över hackad persilja vid servering. Servera med ris.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.