Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kebab

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 4 timmar 20 minuter
Skriv ut

Tar lite tid men är värt de. Lika god som den man kan köpa från grillen. Det vet alla som besökt Jeppis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser och forma lill en limpa. Rulla in den i folie lämna ändarna öppna.(så fettet kan rinna ut) Sätt den på galler med plåt under i ugnen. Grädda i 100 grader i 3 timmar stäng av värmen men låt kebaben stå kvar i ugnen 1 timme till. Låt svalna och skiva så tunna "flarn" du kan. Stek dem i stekpanna för att få en brunare färg. Servera med en grönsallad, kokt ris eller pommes frites och kebab sås.
  2. p.s om köttet är rosa när du tar det ur ugnen ställ tillbaka och höj värmen lite och grädda 30-60 min till. (Det ska va gråaktig) Jag brukar ha ca 400 gr bland färs och resten nöt färs 10%.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.