- Serverar: 10 portioner
- Tid: 4 timmar 20 minuter
Skriv ut
Tar lite tid men är värt de. Lika god som den man kan köpa från grillen. Det vet alla som besökt Jeppis.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser och forma lill en limpa. Rulla in den i folie lämna ändarna öppna.(så fettet kan rinna ut) Sätt den på galler med plåt under i ugnen. Grädda i 100 grader i 3 timmar stäng av värmen men låt kebaben stå kvar i ugnen 1 timme till. Låt svalna och skiva så tunna "flarn" du kan. Stek dem i stekpanna för att få en brunare färg. Servera med en grönsallad, kokt ris eller pommes frites och kebab sås.
- p.s om köttet är rosa när du tar det ur ugnen ställ tillbaka och höj värmen lite och grädda 30-60 min till. (Det ska va gråaktig)
Jag brukar ha ca 400 gr bland färs och resten nöt färs 10%.
Publicerat den
5 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar