Gott med basmatiris och matlagningsyoghurt.
Instruktioner
- Knäck i ägget och häll i olivoljan, vitlöken samt alla kryddorna och blanda väl. Låt dra en liten stund.
- Sedan lägger du i färsen och blandar väl och formar till biffar eller järpar. Stek eller grilla i ugn (helst med en kolgrill).
- Sås:
Häll olivoljan i en kastrull och värm upp.
Tillsätt vitlök och spiskummin och låt det småfräsa lite innan tomatpurén/passerade tomaterna tillsätts.
Späd med ca 2 dl vatten och låt småputtra i ca 10 minuter.
- Servera med basmatiris, yoghurt och finhackad persilja.
- Mums!
Publicerat den
5 februari 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Det blev en god lammfärsbiff av det här. Fast jag måste medge att jag minskade ner på kryddmängden. Tog 1 msk spiskummin och även 1 msk kebabkrydda. Det räckte för mig. Blev tillräcklig harmoni på bifffen av det. Eftersom vi är potatismänniskor i huset så åt vi potatis till och det gick bra det också.
Hej nu har jag gjort kebabköttfärsbiffar mumms vad goda kommer att gör om dom 5 poäng monica