Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kebabfärsbiffar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-5 portioner
Skriv ut

Gott med basmatiris och matlagningsyoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knäck i ägget och häll i olivoljan, vitlöken samt alla kryddorna och blanda väl. Låt dra en liten stund.
  2. Sedan lägger du i färsen och blandar väl och formar till biffar eller järpar. Stek eller grilla i ugn (helst med en kolgrill).
  3. Sås: Häll olivoljan i en kastrull och värm upp. Tillsätt vitlök och spiskummin och låt det småfräsa lite innan tomatpurén/passerade tomaterna tillsätts. Späd med ca 2 dl vatten och låt småputtra i ca 10 minuter.
  4. Servera med basmatiris, yoghurt och finhackad persilja.
  5. Mums!

Kommentarer (2)

  • farmoringer 20 maj 2008

    Det blev en god lammfärsbiff av det här. Fast jag måste medge att jag minskade ner på kryddmängden. Tog 1 msk spiskummin och även 1 msk kebabkrydda. Det räckte för mig. Blev tillräcklig harmoni på bifffen av det. Eftersom vi är potatismänniskor i huset så åt vi potatis till och det gick bra det också.

  • monicadanell 15 oktober 2009

    Hej nu har jag gjort kebabköttfärsbiffar mumms vad goda kommer att gör om dom 5 poäng monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.