Mycket god och enkel bjudmat...
Garnera gärna med några inlagda gröna fefferoni.
Instruktioner
- Hacka löken och skär svampen i mindre bitar. Fräs svampen i en stekgryta några minuter. Tillsätt lök och vitlök i och låt detta steka med tills löken blivit mjuk utan att ta färg.
Häll på grädde, crème fraiche, mjölk och chilisås.
Tillsätt kryddor, senap och fond. Låt allt småputtra i ca 5 minuter.
- Fräs det strimlade köttet ca 5 minuter i en stekpanna. Blanda ner köttet i gräddblandningen.
Låt alltsammans småputtra ca 10 minuter.
Späd ev. med lite vatten om du tycker att det blir för tjockt. Smaka av, och krydda mer efter smak.
- Slå allt i en smord eldfast gratängform. Strö över riven ost. Gratinera i ugn 225 grader i ca 10-15 minuter eller tills det fått lagom färg.
- Servera rätten tillsammans med kokt ris eller pasta, samt en god grönsallad till.
Publicerat den
11 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar