Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kebabgratäng á la Monika

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mycket god och enkel bjudmat... Garnera gärna med några inlagda gröna fefferoni.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och skär svampen i mindre bitar. Fräs svampen i en stekgryta några minuter. Tillsätt lök och vitlök i och låt detta steka med tills löken blivit mjuk utan att ta färg. Häll på grädde, crème fraiche, mjölk och chilisås. Tillsätt kryddor, senap och fond. Låt allt småputtra i ca 5 minuter.
  2. Fräs det strimlade köttet ca 5 minuter i en stekpanna. Blanda ner köttet i gräddblandningen. Låt alltsammans småputtra ca 10 minuter. Späd ev. med lite vatten om du tycker att det blir för tjockt. Smaka av, och krydda mer efter smak.
  3. Slå allt i en smord eldfast gratängform. Strö över riven ost. Gratinera i ugn 225 grader i ca 10-15 minuter eller tills det fått lagom färg.
  4. Servera rätten tillsammans med kokt ris eller pasta, samt en god grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.