Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kebabgryta med ris

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

väldigt enkel rätt att laga om man vill bjuda på något extra gott !!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag en gryta fyll med vatten och lite salt och sätt på spisen till riset.
  2. Tag kebabköttet (strimlad fläskkarre kryddad eller Lidls kebabkött som funkar bäst med smaken) och stek i pannan.
  3. När vattnet kokar häll i riset.
  4. Under tiden skär du purjolöken, skär paprikan i små fyrkantiga bitar och skiva dem färska champinjonerna.
  5. När du tycker att kebabköttet börjar bli klart lägger du i purjolöken, paprikan och champinjonerna och blandar med köttet. Låt steka en stund.
  6. Häll sedan i crème fraiche och crème fraiche chili och blandar runt ordentligt. Låt grytan stå och puttra ett tag. Blanda runt med jämna mellanrum för att det inte ska bränna fast.
  7. Sist häller du i en liten skvätt med soja för att få lite extra god smak och lite färg på maten.
  8. Nu är det klart, servera med riset och njut av den fantastiska smaken.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • himlen84 3 december 2008

    en god rätt. dock lite väl kryddstark för mig. men sambon var väldigt förtjust! :)

  • Doughker 23 november 2010

    Tack redigt smarrig gryta det där !!

  • lisahva 13 februari 2011

    Kul att höra :) Får göra den ganska ofta nu för tiden då alla makens vänner ska ha den när dem kommer hit haha

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.