Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kebabpizza

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En välsmakande kebabpizza med en härlig blandning av grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en skål eller en matberedare som har degkrokar. Häll i salt, olivolja och vatten. Rör om. Tillsätt mjöl lite i taget och rör samtidigt om. Fortsätt så tills degen släpper från kanterna av skålen. Låt degen jäsa ca 30 minuter.
  2. Häll olivolja, krossade tomater, vitlök, oregano, olivolja, ketchup, och tomatpuré i en kanna. Mixa med en stavmixer. Salta och peppra.
  3. Dela degen i tre delar och kavla ut tunt var del för sig på mjölat bakbord. Anpassa degarnas storlek efter plåten. Lägg över på papprad plåt, stryk på tomatsås och lägg på riven ost och kebab. Grädda i 225–250 grader i 10–15 minuter. Skiva lök och tomater och strimla sallad. Lägg grönsakerna på den nygräddade pizzan och ringla över kebabsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.