Du kan byta ut kebabköttet mot ren eller älgskav. Har du bråttom - använd pizzamix till degen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Smula ner jästen i en bunke. Häll över lite av det fingervarma, 37°C vattnet och rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt och det mesta av mjölet spara ½ dl.
- Arbeta degen blank och smidig, låt den jäsa övertäckt i bunken i ca 15 minuter.
- Skala och dela löken på längden, skiva tunt. Dela tomaterna, ta ur kärnhuset och skär tomatköttet i små tärningar.
Riv osten.
- Dela degen i fyra delar, forma till bullar. Kalva ut dem tunt, ca 25 cm i diameter. Lägg över bottnarna på bakpappersklädda plåtar.
- Fördela tomat, svamp, lök, upptinat kött, ost och grovmalen svartpeppar över pizzorna.
- Grädda dem mitt i ugnen i ca 12 - 15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
- Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål, rör om ordentligt.
Ringla vitlökssåsen över de nybakade pizzorna.
Publicerat den
4 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag lyckades. Bättre än pizzeriorna. Jag menar mycket bättre. Högsta poäng. Lars.
Hur många blir det? Det verkar gott, måste prova!
Mums vilken god vitlökssås. 5 p på den, minst. =)
Ingen tomatsås?