Mycket god kebabrulle med kebabkryddat kött, mjuk stekt vitkål och vitlökssås. Dessutom ett recept med lågt GI.
Instruktioner
- Börja med köttet. Blanda olja, spiskummin, vitlökspulver och sambal oelek i en djup tallrik eller en liten bunke.
- Strimla köttet och lägg i kryddblandningen och rör om så den fördelar sig.
- Stek/woka köttet i en wok- eller stekpanna några minuter tills köttet fått färg och vätska försvunnit. Lägg över på en tallrik.
- Strimla vitkålen. Blanda olivolja, vinäger, vatten och salt. Lägg över kålen i pannan och häll över blandningen. Låt steka tills vitkålen mjuknat. När det är klart lägg på köttet så att det blir varmt.
- Gör vitlökssåsen genom att blanda yoghurt, majonnäs, vitlökspulver och salt i en liten skål.
- Skär gurkan i skivor.
- Lägg tunnbröden på var sin tallrik. Lägg på kött, kål och gurka i mitten och häll på vitlökssås. Vik ihop och vänd skarven nedåt. Servera!
Publicerat den
9 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej, jag använde ditt recept som inspiration, köpte lövbiff med kort datum o ville få tips om kryddningen. Jag körde fyra kryddor och spiskummin, cayennepeppar, en gnutta koriander, salt o peppar. Sen ville barnen ha hemgjord pommes till detta. Helt OK! Mitt betyg är lägre än du förtjänar eftersom jag inte gjorde helt exakt som du skrivit.... Hoppas det är OK. ;)
Vilken god kebabrulle. Ska göra den flera gånger.
Smarrigt. Barnen klagade inte ens på att jag använde min gamla vanliga vitkål, som de är så trötta på!
Så smarrigt. Vi gör den ofta och alla som vi bjudit har älskat dessa jättegoda kebabrullar :)