Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mycket god kebabrulle med kebabkryddat kött, mjuk stekt vitkål och vitlökssås. Dessutom ett recept med lågt GI.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med köttet. Blanda olja, spiskummin, vitlökspulver och sambal oelek i en djup tallrik eller en liten bunke.
  2. Strimla köttet och lägg i kryddblandningen och rör om så den fördelar sig.
  3. Stek/woka köttet i en wok- eller stekpanna några minuter tills köttet fått färg och vätska försvunnit. Lägg över på en tallrik.
  4. Strimla vitkålen. Blanda olivolja, vinäger, vatten och salt. Lägg över kålen i pannan och häll över blandningen. Låt steka tills vitkålen mjuknat. När det är klart lägg på köttet så att det blir varmt.
  5. Gör vitlökssåsen genom att blanda yoghurt, majonnäs, vitlökspulver och salt i en liten skål.
  6. Skär gurkan i skivor.
  7. Lägg tunnbröden på var sin tallrik. Lägg på kött, kål och gurka i mitten och häll på vitlökssås. Vik ihop och vänd skarven nedåt. Servera!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • The_mama97mia 13 mars 2008

    Hej, jag använde ditt recept som inspiration, köpte lövbiff med kort datum o ville få tips om kryddningen. Jag körde fyra kryddor och spiskummin, cayennepeppar, en gnutta koriander, salt o peppar. Sen ville barnen ha hemgjord pommes till detta. Helt OK! Mitt betyg är lägre än du förtjänar eftersom jag inte gjorde helt exakt som du skrivit.... Hoppas det är OK. ;)

  • bp72 13 september 2008

    Vilken god kebabrulle. Ska göra den flera gånger.

  • 123Linnea 17 maj 2010

    Smarrigt. Barnen klagade inte ens på att jag använde min gamla vanliga vitkål, som de är så trötta på!

  • Mats_Olle 8 juni 2015

    Så smarrigt. Vi gör den ofta och alla som vi bjudit har älskat dessa jättegoda kebabrullar :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.