Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kefta bite

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Som en pizza men ändå inte

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke. Tillsätt matfettet skuret i små bitar. Finfördela med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg. Kavla ut degen till två runda pizzor eller kavla ut dem till små portions pizzor. Lägg dem på en smord plåt
  2. Blanda färsen med kryddorna, vitlöken samt persiljan. Fördela färsen på pizzabottnarna. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter. Servera med turkisk yogurt som är smaksatt antingen med salt eller vitlök. Dela pizzan i mindre bitar och dippa i yogurten.
  3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.