Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kefta kebab, grillade lammspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

310 kalorier per portion. På gatorna i Marocko, Tunisien och Algeriet serveras dessa aromrika grillspett varma i pitabröd, överströdda med salt och spiskummin. Servera gärna med yoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med örter, lök, kryddor salt och peppar. Forma färsen med fuktade händer till ca 10 cm långa smala rullar runt grillspett av trä eller metall. Låt dem ligga i kylskåp, gärna upp till 1 timme.
  2. Värm ugnsgrillen eller utegrill. Lägg grillspetten på aluminiumfolie i en långpanna för ugnsgrillning eller på grillgallret för utegrillning.
  3. Grilla dem tills de har fin färg och är genomstekta, 8-10 minuter. Vänd dem ett par gånger under tiden.
  4. Värm pitabröden. Dra av färsen från spetten och lägg in dem i bröden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.