Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kejon med Chojang - krabbkakor med dipsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Koreansk mat är nog den minst kända asiatiska maten, men troligen en av de mest smakrika. Ris är basen, och ju finare måltid desto fler sidorätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman vinäger, sirap, salladslök och sojasås och ställ åt sidan.
  2. Skala potatisen och mosa eller riv den. Blanda samman potatis, vitlök, chili, salladslök, krabbkött, lime, koriander, salt, peppar och farinsocker till krabbkakorna. Dela smeten i 8 klickar som formas till biffar. Ställ i kylskåp i 30 minuter. Blanda ströbröd och sesamfrön på en tallrik. Vispa upp ägget i en annan tallrik och lägg mjölet på en tredje. Doppa krabbkakorna först i mjölet, därefter i ägget och till sist i ströbrödsblandningen. Hetta upp olja till ca 170° i en stekpanna och stek krabbkakorna i 3-4 minuter på varje sida. Servera dem varma tillsammans med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.