Koreansk mat är nog den minst kända asiatiska maten, men troligen en av de mest smakrika. Ris är basen, och ju finare måltid desto fler sidorätter.
Instruktioner
- Blanda samman vinäger, sirap, salladslök och sojasås och ställ åt sidan.
- Skala potatisen och mosa eller riv den.
Blanda samman potatis, vitlök, chili, salladslök, krabbkött, lime, koriander, salt, peppar och farinsocker till krabbkakorna.
Dela smeten i 8 klickar som formas till biffar. Ställ i kylskåp i 30 minuter.
Blanda ströbröd och sesamfrön på en tallrik.
Vispa upp ägget i en annan tallrik och lägg mjölet på en tredje.
Doppa krabbkakorna först i mjölet, därefter i ägget och till sist i ströbrödsblandningen.
Hetta upp olja till ca 170° i en stekpanna och stek krabbkakorna i 3-4 minuter på varje sida.
Servera dem varma tillsammans med såsen.
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar