Här är bullarna som kan läggas oräddade i frysen - perfekt att plocka fram och grädda en lat söndagsmoron eller vid oväntat besök!
Instruktioner
- Värm vatten oc mjölk fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt lite av degvätskan och rör om tills jästen löser sig.
Tillsätt resten av vätskan. Klicka ner smöret och tillsätt därefter sockret och saltet.
- Häll ner mjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Täck med en bakduk och låt vila i ca 40 min.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda samman lätt.
Dela i ca 20 bitar, forma till släta bullar. Kavla ut till platta kakor, ca 15 cm i diameter.
Lyft en ytterkanten mot mitten och tryck till. Lyft den ena spetsiga ytterkanten mot mitten och tryck till. Gör på detta sätt tills det åter blivit en rund bulle.
- Lägg bullarna upp och ner på en väl mjölad bakduk. Låt jäsa till knappt dubbel storlek, ca 30 min.
- Vänd varsamt de färdig jästa bullarna så att mönstret kommer på ovansidan och lägg över på bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 6-7 min.
Publicerat den
24 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar