- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Kanongod chokladkaka
Instruktioner
- Smörj en fyrkantig bakform 20 x 20 cm och lägg bakplåtspapper i botten.
- Smält smöret och chokladen tillsammans med vattnet i en kastrull på svag värme .Rör kraftigt
Sikta ner mjölet och bakpulver i en skål och rör ner sockret.
Häll ner den varma chokladsmten i skålen.
Rör noga tills alla ingredienserna är väl blandade.
Blanda ner gräddfil och ägg
- Häll smeten i kakformen och grädda i ugn 40-45 minuter i 190 grader
Låt kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp
- Glasyren
Gör glasyren genom att smälta chokladen tillsammans med vattnet i en kastrull på mycket svag värme.
Rör ner grädden och tag kastrullen från plattan smöret och bred ut glasyren jämnt över kakan.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hittade bilden. Hoppas du gilla den..