Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kejsarkaka

(1 kommentar)  
Kejsarkaka Kejsarkaka
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kanongod chokladkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en fyrkantig bakform 20 x 20 cm och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Smält smöret och chokladen tillsammans med vattnet i en kastrull på svag värme .Rör kraftigt Sikta ner mjölet och bakpulver i en skål och rör ner sockret. Häll ner den varma chokladsmten i skålen. Rör noga tills alla ingredienserna är väl blandade. Blanda ner gräddfil och ägg
  3. Häll smeten i kakformen och grädda i ugn 40-45 minuter i 190 grader Låt kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp
  4. Glasyren Gör glasyren genom att smälta chokladen tillsammans med vattnet i en kastrull på mycket svag värme. Rör ner grädden och tag kastrullen från plattan smöret och bred ut glasyren jämnt över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • grill 23 augusti 2008

    Hittade bilden. Hoppas du gilla den..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.