Fin Polsk fruktkaka.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Klä en stor kakform eller två små limpformar med aluminiumfolie och smöra folien.
- Vispa ägg och äggulor med sockret tills blandningen blir riktigt fluffig. Blanda mjöl med bakpulver och vanilj och rör ner i äggsmeten. Blanda väl och rör ner smöret, smeten ska bli len och smidig.
- Blanda russin och katrinplommon med 1 msk vetemjöl i en plastpåse och skaka om så att frukten täcks av mjöl. Blanda försiktigt ner det i smeten tillsammans med apelsinskal, nötter och vodka.
- Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter eller tills smeten inte fastnar på en provsticka. Använd folien för att lyfta ur kakan och låt den svalna helt.
- Pudra gärna över florsocker eller glasera kakan vid servering. Förvara den mörkt och svalt i folien eller i en tät kakburk, så håller den sig ett bra tag.
Publicerat den
10 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt lyxig och väldigt god. Njut i tunna skivor. Jättekul att få ta del av andra länders traditioner