Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kelp/sjögräsnudelsallad

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En super sallad som är full med smaker och ger en behaglig mättnadskänsla. Smakerna är influerade av det asiatiska köket med de fem klassiska ingredienserna vitlök, chili, ingefära, koriander och limeblad. Laktosfritt, glutenfritt, äggfritt och rawfood- vänligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dressing: Hacka vitlök, chili, koriander, ingefära, limeblad och mango och mixa i en blender/kannmixer. Häll i soja, vatten och olja och mixa till ens lät dressing.
  2. Sallad: Skär sjögräsnudlarna. Enklast att dela ett paket i fem delar med kniv och därefter separera dem från varandra i en bunke. Skölj nudlarna i vatten och blötlägg i 1-2 minuter. Häll av vattnet och vänd i dressingen. Låt dra i 8-10 minuter.
  3. Strimla pak choi fint och lägg i en separat bunke. Hacka sedan broccoli och morot, tärna ner avokadon. Skär tomaterna i större bitar och strimla zucchinin och lägg i grönsaksblandningen. Häll av vätskan från solros- och pumpafröna och vänd ner dem i salladen med gojibär, mungbönsgroddar och spenat.
  4. När nudlarna har mjuknat och marinerats blandas de i salladen tillsammans med dressingen. Blanda ordentligt och servera i djupa tallrikar. Lägg gärna en skiva vattenmelon vid sidan för att bryta smakerna och tillföra ytterligare fräschör.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.