Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kennethbakelsen

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kennethbakelsen är en delikatess som alltid avnjutes på Kennethdagen av Svenska Kennethklubben. Nu får alla andra som inte heter Kenneth också chansen att göra denna läckra bakelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader så är den varm när du är klar med smeten.
  2. Måtta upp 3 dl socker i en behållare. Blanda sedan ihop sötmandel och vetemjöl i en egen behållare, jag använde en gaffel när jag blandade ihop det hela. Vispa äggvitorna till skum. Häll i strösockret under tiden du vispar. Vispa till en fast smet. Vänd ner nötblandningen i smeten med en gaffel.
  3. Nu är smeten klar och redo att läggas ut i en djup långpanna med smörat bakplåtspapper i. Sätt in i nedre delen av ugnen nu.
  4. Efter 20 minuter är det dags att ta ut den klara botten ur ugnen. Medan bottnen svalnar, blanda lingonen med vispad grädde (ta undan några lingon till garnering). För att vända ut botten ur ugnsformen kan man ta hjälp av ett galler ovanpå. Smeta på lingongrädden.
  5. Rulla bottnen med lingongrädde men var försiktig, den kan vara lite bräcklig. Skär sedan i lagom bitar och ställ på högkant.
  6. Smält sedan blockchoklad i ett vattenbad (alltså en kastrull med varmt vatten som du sedan sätter din kastrull i) Gör rutmönster på ett bakplåtspapper. Jag använde en sked men man kan även spritsa ut chokladen om man har en sprits.
  7. Skär till marsipanen till ett K. Jag köpte färdigutkavlad marsipan så det var bara att sätta sig att skära.
  8. Garnera med chokladen, marsipanen, ett par lingon och citronmelissen.

Kommentarer (2)

  • LitenRos 10 januari 2012

    När är svenska Kennethdagen? Min son heter Kenneth och då tänker jag överaska honom med denna bakelse.

  • kba 11 januari 2012

    Bra initiativ, han kommer inte att bli besviken. Kenneth har namnsdag 22 mars.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.