Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kentucky fried chicken KFC

(8 kommentarer)  
 • Serverar: 4 portioner
 • Tid: 45 minuter
Skriv ut

För dem som har inte provat KFC eller har gjort det och längtar efter, prova den här receptet det smakar nästan som äkta KFC .

Ingredienser

Instruktioner

 1. Tips: Man kan välja någon annan dressing men tänk på att det ska vara tjock dressing .
 2. Marinera kycklingdelar med dressing. Låt vara i kylen över natten eller 2 till 4 timmar. blanda ströbröd , mjöl, persilja ,salt och svartpeppar i en påse. lägg i kycklingdelarna och blanda ordentlig så att kycklingdelarna bli helt täckt med mjöl och ströbröd. smörja en ungform och lägg i kyckling . Baka i ugnen i 200 grader ca 40 till 45 minuter. Efter 20 mintuer har gått vända kycklingdelarna så att de får fin färg från båda sidorna. Servera med pommesfritt , Coleslaw sallad och en bit bröd.
 3. Obs: När kycklingdelarna ska paneras se till att dressing är inte för mycket annars fastnar inte paneringen.

Liknande recept

Kommentarer (8)

 • morgana 24 november 2007

  Jag hittade inte kens ranchdressing, och ingen hade hört talas om den, så jag använde istället bbqsås till marinad, och det gick lika bra för smakens skull. Det fungerade däremot inte så bra med ugnen, då paneringen fastnade ibland och kom loss här och där, nästa gång provar jag att fritera. GOTT!

 • Jinan 24 november 2007

  Hej! På Ica Maxi Enköping har de alltid ken's ranch dressing. Jag har själv använt thousand island dressing en gång och det händer också att paneringen fastnade ibland och kom loss här och där, då kom jag på att om man ska ha någon annan dressing än Ken's ranch ska ha bara lite för andra dressing är lösa eller ska man välja någon tjock dressing.

 • no1grizzly 20 september 2008

  Jättegott. Ranchdressingen hade också jag svårt att hitta. Jag använde mig av Felix Ceasar-dressing. Hur gott som helst. den finns ju dessutom i en 3%-variant....om det nu är någon som på allvar tänker på sån't samtidigt som man bestämmer sig för att fritera kyckling :)

 • bravo93 31 oktober 2008

  Går det lika bra att fritera kyckling bitarna istället för att ha dem i ugnen??

 • Jinan 31 oktober 2008

  Hej! Jag har aldrig provat att fritera dem . men kan tänka mig att det går bra med en fritös. Du får testa och berätta sedan. Lycka till!

 • storden99 20 april 2010

  Funkar American Dressing? Den man brukar ha på hamburgaren?

 • Jinan 20 april 2010

  Har aldrig provat med American Dressing. Det funkar säkert men vet inte om smaken blir samma.

 • jay36 24 augusti 2011

  Provade att fritera kycklingen och det blev en hit! Körde med ytterfilé bitar och dom blev klar på 5-7 min i fritösen. Ska prova att ha i lite chilisås i marinaden och ev lite Cayennepeppar i paneringen, kan tänka mig att dom då kommer smaka lite som Mc Donalds hotwings. Tackar för ett kanon recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.