- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Riktigt god friterad kyckling, uppskattad av vänner och familj.
Instruktioner
- Torrblanda kryddorna med kycklingen i en bunke. Häll på filmjölk. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock.
- Blanda alla ingredienser som tillhör mjölblandningen.
- Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader.
- Vänd kycklingen i mjölet rikligt, lägg dom vända bitarna i oljan och låt koka i 25 min.
- Tips. lägg ner en bit vitt bröd i oljan. Se till att den inte blir bränd.
Publicerat den
18 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt gott! Testade detta recept här om dagen. Kanske lättare om man använder sig av en fritös? Denna kyckling passar verkligen alla i smaken, jag som gillar lite starkare mat slängde i lite pirripirri också :-) Detta ska användas ofta.
Tyckte det gick lika bra utan fritös. Jättegott tyckte liten som stor i familjen. Absolut ett "göra igen" - recept.