Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kerstins grönsakssoppa med Aioli

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Den här soppan tycker jag är god. Mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

Tärna eller strimla potatisen och morötterna. Skiva bleksellerin, löken och purjolöken. Bryn löken och purjolöken i olivoljan i en större gryta. Tillsätt alla grönsaker utom gurkan. Häll på 1 liter vatten, de skållade och tärnade tomaterna. Låt koka upp. Tillsätt buljongtärningarna, örtsalt och timjan. Låt småkoka tills grönsakerna är mjuka, ca 20 minuter. Medan soppan kokar, strimla gurkan i tunna stavar. Tillsätt gurkan i soppan precis innan serveringen. Häll upp i varma tallrikar och klicka en sked aioli över. Aioli: Blanda 1 brk cremefraiche med 2 pressade vitlöksklyftor o 1 dl finhackad persilja, smaksätt med lite saft från en citron och örtsalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.