Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kerstins pelargontårta

 
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

Doftande sommartårta...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en rund tårtform, ca 20 cm diameter. Vispa grädden och rör sockret långsamt i den, tillsätt ett ägg i taget.
  2. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver i smeten samt hälften, ca 1 tsk, av de söndersmulade eller helst mixade rosendoftande pelargonbladen.
  3. Häll smeten i formen och grädda i ca 190º i ca 35 min. el. tills kakan är genombakad och har fin färg.
  4. Stjälp upp kakan och blanda till glasyren. Vispa vitan till skum, rör ner florsocker, vaniljsocker, citronsaft och mixade rosendoftande pelargonblad. Rör till en mjuk och jämn glasyr.
  5. Bred glasyren över kakan och dekorera gärna med vackra pelargonblad och blommor.
  6. Tårtan har engelskt ursprung och receptet finns även i en variant i Christa Holms bok, Pelargoner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.