Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kerstins svamppaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Hittade en massa soppar nu i augusti och så komponerade jag den här matiga pajen. Hade Karl-Johan, björksopp och smörsoppar, kanske 1 liter. Mycket delikat kvällsrätt. Kan serveras med en kopp grönt te. Men akta er för gallsoppen, som har grårosa rör, lämna den kvar i skogen under sin gran, där den gärna växer.

Ingredienser

Instruktioner

Rensa svampen . Avlägsna rören ( undersidan av hatten). Skär svampen i bitar och koka bort vattnet ur den i torr stekpanna. Tillsätt litet rapsolja (eller smör om du föredrar det )och rör om i stekpannan. Tillsätt den tunt skivade purjon, svartpepparn och saltet. Fräs ihop allt utan att det tar färg. Låt svalna medan du rör ihop äggen med filbunkarna(gräddfilen) och potatismjölet. Töm ner svampblandningen i stanningen. Rör snabbt ihop det.. Blanda hastigt ihop ingredienserna till degen och platta ut den tunt med mjölad hand i två oljade runda pajformar även upp på kanterna. Fyll på med svampblandningen. Grädda i 225 grader i 25-30 minuter. Pajskalen behöver ej förgräddas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.