Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesella och morotsplättar med kallrökt lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hemma hos mig har plättarna serverats både som förrätt, varmrätt och efterrätt med olika tillbehör. Prova dig fram.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv morötterna på den finaste sidan av rivjärnet. Blanda dinkelmjöl, havregryn, vetegroddar och salt. Tillsätt hälften av sojamjölken i mjölblandningen och vispa till en jämn smet. Vispa sedan i resten av sojamjölken, äggen, morötterna och kesellan. Häll olja i en plättlagg eller panna. Häll i lite smet. Vänd plätten efter några minuter.
  2. Servera varje plätt med en skiva kallrökt lax, en klick lättkesella, hackad rödlök och hackad dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.