Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesellagratinerade nektariner

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god och lättgjord efterrätt/dessert, som passar till vardag och fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj 2 ugnssäkra portionsformar (11 cm i diameter) och fördela Savoiardikexen i dem (2 st i varje form).
  3. Dela ägget och vispa äggvitan till ett riktigt fast skum. Blanda Kesella med äggula, florsocker och vaniljsocker. Vänd i äggvitan och blanda försiktigt till en jämn smet. Bred ostsmeten över kexen.
  4. Fördela nektariner över ostsmeten, tryck ner något.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min eller tills smeten fått fin färg.
  6. Garnera med florsocker.
  7. Servera efterrätten när den har svalnat något.
  8. Tips. Istället för nektariner kan man ta plommon eller bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.