- Serverar: 2 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mycket god och lättgjord efterrätt/dessert, som passar till vardag och fest.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj 2 ugnssäkra portionsformar (11 cm i diameter) och fördela Savoiardikexen i dem (2 st i varje form).
- Dela ägget och vispa äggvitan till ett riktigt fast skum. Blanda Kesella med äggula, florsocker och vaniljsocker. Vänd i äggvitan och blanda försiktigt till en jämn smet. Bred ostsmeten över kexen.
- Fördela nektariner över ostsmeten, tryck ner något.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min eller tills smeten fått fin färg.
- Garnera med florsocker.
- Servera efterrätten när den har svalnat något.
- Tips. Istället för nektariner kan man ta plommon eller bär.
Publicerat den
9 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar