Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesellakaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det här kan inte vara annat än gott och krämigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda vetemjöl, salt, florsocker, rivet citronskal, smör och ägg i en matberedare. Kör ihop till en deg. Tryck ut 2/3 av degen i en kakform med löstagbar botten, diameter ca 24 cm. Forma resten av degen till långa, 1/2 cm tjocka remsor som tillsammans med pajformen ställs in i kylen ca 30 minuter.
  3. Under tiden vispas ägg och socker pösigt. Blanda ned Kesella gourmet, rivet apelsinskal, apelsinsaft, syltat apelsinskal, mandel, cocktailbär, vaniljsocker och maizena. Häll allt i den degklädda formen. Lägg remsorna ovanpå i rutmönster eller ränder.
  4. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.