Lätta mandelmakroner, en kräm som smälter på tungan och söta bär blir garanterat en lyckad dessert.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa ner mandel, mandelolja och socker i äggvitorna.
- Forma 12 valnötsstora kulor av massan, platta till dem lite, lägg över dem på en plåt täckt med bakpapper.
Lämna avstånd emellan för makronerna kommer att flyta ut under gräddningen.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut dem, lägg över dem på ett galler och låt svalna.
- Rör under tiden ihop kesella med mascarpone, hallonbrännvin och agavesaft. Häll bären i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Strö florsocker på bären och låt saften dra.
- Lägg kesellakräm mellan 3 makroner, sätt en krämklick på toppen.
- Servera kakorna med de färska bären och bärsaften på tallrikar, strö över lite florsocker.
Publicerat den
30 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar