Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesfil jämtländsk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kan ätas som mellanmål eller efterrätt. Vanlig mat förr i fäbodar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Det stavas Kesfil men uttalas "Tjesfil"! Värm mjölken till 28 grader. Rör i ostlöpen. Ostlöpe kan köpas på Apoteket och i vissa matbutiker.
  2. Häll upp i djupa tallrikar och låt stå i rumstemperatur. Efter löpning (tar ca 20 min) ställ kallt en liten stund. Häll på lite ovispad grädde. Om man önskar: servera med kanel och socker eller sylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.