Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Keso på ditt vis.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Att göra egen Keso är mycket lätt & tar inte alls lång tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Så här gör du en sats färsk Keso (ostmassa, kvark) på ca 3 hg.
  2. Sjud upp 1 liter mjölk. Ta bort kastrullen från värmen och rör långsamt ner 1 liter filmjölk. Ställ kastrullen åter på värmen tills mjölken just börjar sjuda. Ta kastrullen åt sidan och låt den svalna någon timme. Ös upp Keson (ostmassan) med en hålslev och låt den droppa torr i durkslag eller melittatratt.
  3. Krydda Keson med dom kryddorna du tycker bäst om. Färska som torkade kryddor, vilket som går utmärkt att använda. (Jag gör alltid på 3% mjölk men det går även bra med lätt eller mellanmjölk.)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • emseli 17 juni 2011

    det här måste jag testa!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.