Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesobullar

 
  • Serverar: 22 portioner
Skriv ut

Saftiga frukostbullar med keso, kli och russin är bra att ha på lut i frysen och ta ut och sprödvärma vid behov.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader och rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt salt, honung, keso, kli, russin och rågmjöl och rör om. Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  2. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela degen i 22 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med mjölk och strö på kli. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.