Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesobullar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Goda saftiga bullar som mättar till mellanmålet

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en degbunke. smält smöret och tillsätt mjölken. värm till 37*. Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt salt, honung, keso eller kesella, vetekli, russin och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl, och låt jäsa ca 30-40 min. Knåda in resten av mjölet på arbetsbänken. Forma degen till en rulle. Dela 25 st jämnstora bullar. Lägg dom på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Jäs bullarna under duk i ca 30 min. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 min på 250*. Låt dom kallna under bakduk på galler.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • barnbarn 18 januari 2009

    Nu har jag bakat ditt recept på kesobullar.Jag måste bara säga att de är toppengoda.MUMS.Kommer att baka dom många gånger. Så tack så mycket.

  • gummsen 22 augusti 2009

    Mycket saftiga och lättbakade bullar fick tummen upp av familjen.

  • oceanblue 21 juli 2010

    Det här blir kul att testa, tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.