Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesokaka med saffran och jordgubbsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jag har räknat på 3,5 poäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kesokakan: Blanda saffran och socker. Stöt gärna det hela i en mortel så att saffranet pulveriseras så mycket som möjligt.
  2. Tillsätt äggen och vispa lätt. Blanda ner keso och mandel. Smörj en ugnsform. Blanda socker och ströbröd. Strö i formen.
  3. Slå i kesomassan och grädda i 20-30 minuter i 200-225 grader i ugnen. Kakan skall stelna och ytan få lite färg.
  4. Såsen: Tina och mosa eller mixa bären med sockret. Sila om du vill ha en helt slät sås. Späd med lite vatten till önskad konsistens

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.