Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesokaka med syltade björnbär

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mjukt krämig godsak som lägger sig lätt i magen. Här är den spetsad med extra apelsin. Björnbären kan bytas ut mot andra goda bär, som hallon och blåbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa lätt ihop ägg, potatismjöl, florsocker, vaniljsocker och apelsinjuice. Rör i keso och mandel.
  2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Grädda kakan 25-30 minuter tills den är fast. Låt den svalna.
  4. Syltade björnbär: Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka på svag värme några minuter.
  5. Rosta mandeln i torr panna till gyllenbrun färg. Servera kakan kall med varma björnbär. Strössla över den flagade mandeln.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.