Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesopannkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite nyttigare, lite godare...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa sönder äggen, tillsätt knappt hälften av mjölken, mjölet och sockret.
  2. Vispa smeten slät.
  3. Blanda i resten av mjölken och tillsätt keson.
  4. Smaksätt ev. med mandel eller kardemumma.
  5. Lägg matfettet i en rund ugnssäker form (ca 26 cm i diameter) eller i en liten långpanna 20 x 30 cm.
  6. Ställ in formen eller pannan mitt i ugnen och låt matfettet smälta.
  7. Häll sedan i smeten.
  8. Grädda i 225 grader i ca 40 minuter eller tills smeten stelnat helt och fått gulbrun färg.
  9. Låt pannkakan svalna något innan den serveras.
  10. Servera med bär, skivade frukter, sylt eller saftsås till (vispad grädde, glass...).

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • flabban 22 augusti 2009

    Supergod. Något kladdig, nygräddad, men när den fick svalna ner lite så blev den perfekt. Använde inget socker i smeten eftersom jag serverade söt sylt till. Den kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept.

  • Sork 19 september 2014

    Väldigt gott! Jag hade äppelbitar i smeten vid andra tillagningen. Kommer absolut att laga den fler gånger! Tack

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.