Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesoplättar

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Om du inte tål nötter eller mandel är dessa kesoplättar ett bra alternativ till vanliga LCHF-pannkakor. De är fantastiskt goda - oavsett allergi eller inte. Här serveras kesopannkakorna med söta tillbehör som bär och yoghurt eller vispad grädde. Men det är även gott med något salt som ett par skivor stekt bacon eller hemlagad räkröra. Testa gärna en vegetarisk variant: tärna en mogen avokado för 2 personer, dela en näve körsbärstomater och blanda med några matskedar majonnäs och toppa med finhackade färska örtkryddor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till smeten med en sked eller stor gaffel i en skål och låt svälla i 5 minuter eller mer.
  2. Värm smör eller kokosolja i en stekpanna, gärna i ett plättjärn eftersom det blir lättare att hålla ihop smeten. Stek plättarna på medelhög värme 3-4 minuter per sida. Vänd försiktigt mellan varven.
  3. Servera plättarna med bär och en klick fet yoghurt eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.