Jag har ännu inte prövat denna tårtan, men är rejält sugen på att göra den nån dag... Den beskrivs som ganska syrlig, och det kan vara härligt eftersom de flesta tårtorna är så söta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft: 150 grader)
- Smörj och bröa en form, 22 cm i diameter
- Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och bakpulvret. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
- Stjälp upp kakan och dela den i 2 bottnar när den kallnat.
- Gör fyllningen: lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Vispa grädden. Rör äggulorna med sockret. Tillsätt rivet skal och saft av citron. Blanda i vaniljsockret, keson och grädden.
- Smält gelatinbladen i en liten kastrull på svag värma eller i mikrovågsugn, full effekt, max 800 W. Lät lösningen kallna något. Rör ner den i krämen.
- Lägg papper eller folie i botten på den form som kakan gräddats i. Bred hälften av jordgubssylten på ena kakhalvan. Lägg den i formen med syltsidan upp. Fyll med kesogrädden och bred resten av sylten på den andra bottnen, som läggs överst med syltsidan ner. Låt stå minst 4 timmar i kylskåp.
- Stjälp upp tårtan. Sikta över florsocker och strö mandelspån runt kanten. Skär tårtan i bitar.
Publicerat den
19 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den såg ju super god ut, måste pröva den ag med...
Jag håller med, den ser god ut! Måste prova någon gång.
denna kaka var hur god som helst
Idag bjöd jag mina arbetskamrater på denna tårta och den fick mycket beröm.