Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Smakar precis som kex. Tips ta pepparkaksformar så får du den formen som du vill ha, tex en båt eller kanin som jag har.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 C. Vispa smör och florsocker vitt och poröst, gärna med elvispens vispar.
  2. Sikta ner mjöl och Maizena och vispa på låg hastighet tills allt är blandat och det blivit en smulig deg. Använd händerna och tryck ihop smulorna till en deg i bunken. Ta upp degen på mjölad köksbänk.
  3. Kavla ut den till en tunn platta på mjölad bänk. Ta ut kakor med ett mått eller ett dricksglas. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Baka kakorna mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter eller tills kakorna fått lite färg. Låt kakorna svalna på plåten.
  5. Tips I stället för att kavla ut degen kan du göra en tjock rulle. Låt den vila i kylskåp i 1 timme eller över natten. Skär tunna skivor och lägg på plåt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MammaIrene 16 september 2008

    HEj! Underbart goda, spröda härliga kex! Tack för receptet! De kommer att bakas fler gånger! De blev oerhört fina också då barnen gjorde ekorrar o nallebjörnar med kakfigurer här.... Jag ströade dem med en blandning av kanel o socker också, det blev extra smaskigt! MVh Irene

  • Karin50 17 november 2008

    Tack för det goda receptet på kexen Kexen uppskattades av både stora och små. De va toppen goda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.