Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kex- och nötfudge med rispuffar

 
  • Serverar: 70 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Smarrig fudge med fyllig chokladsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka/ mixa nötmixen grovt med digestivekexen och hälften av puffarna (resten kan vara hela)
  2. Bryt blockchokladen i bitar och smält ihop den med matfett, grädde, socker, sirap, och kakao i en tjockbottnad gryta, som bör vara minst 2 liter, så inte massan kokar över.
  3. Koka häftigt i ca en timme tills smeten tjocknat och sockrar sig i kanterna.
  4. När massan klarar kulprovet (några droppar smet i kallt vatten går att rulla till en kula) så flytta grytan från värmen, och blanda ner det hackade med apelsinskal, vaniljsocker, kex / rispuffshacket i massan, och häll i en form.
  5. Ställ formen svalt att stelna. Skär i vad du tycker är lagom stora bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.