Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kexchokladspaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En farligt god efterrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. sätt ugnen på 175 grader smöra en pajform bryt ner kexchokladen i mindre bitar och lägg ner detta i en matberedare o krossa det där. tillsätt nu det smälta margarinet o blanda runt så du får en jämn smet. Häll sedan detta i den smorda pajformen och bre ut så att det ligger jämn fördelat i pajformen. Grädda detta i ugnen i ca 6 minuter, ta ut och låt svalna. Smält nu blockchokladen och blanda ner grädden (ovispad) i den smälta blockchokladen. När detta är blandat i en jämn smet blanda ner vaniljsocker och äggulorna. Låt även chokladsmeten svalna en liten stund. Bre sedan ut chokladsmeten över pajskalet, jämnt fördelat. Ställ in detta i kylen där ska det stå i ca 4 timmar innan serveringen.
  2. servera detta med vispad grädde eller vaniljglass

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.