Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kextårta med vaniljkräm

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En jättegod tårta som inte tar tid att göra men man behöver vänta på tills såsen kallnar osv. Värd att prova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll 8 dl mjölk i en kastrull och lägg all socker i mjölken. Koka upp mjölken.
  2. Under tiden mjölken kokkar upp så rör om 1 1/4 dl kall mjölk, marsanpulver och vetemjöl i en skål.
  3. Ta bort mjölken vid sidan om och häll i såsen i en fin stråle under tiden man rör om. Lägg tillbaka såsen på palttan och sjud tills första bubblan syns. Ta bort den vid sidan om och låt såsen kallna helt och hålet.
  4. När såsen har kallnat så till sätt rumsvarm margarin i den och vispa med elvisp tills det inte finns några klumpar av margarin kvar.
  5. Resterande mjölk som är över häll i en liten skål eller djup tallrik. Doppa varje kex enskilt i mjölken innan man varvar de i formen. Varva vainljssås kex. Börja med vaniljsås och avsluta med det.
  6. Riv chokladen över tårtan och lägg tårtan i kylen och låt den får vila i ca 1 h innan den skärs upp och serveras.
  7. Tårtan ska förvaras i kylen.
  8. Vill man ha tårtan med flera lagar så bör man använda en mindre form men djup form.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • zuna 27 december 2010

    underbart god ! men när jag hade blandat i allting ´+ smöret så var den väääldigt tunn ? så jag hällde in det i en kastrull och rörde om i ca 5-8 minuter tills den blev tjock sen var den klar ! :)

  • _Selma_ 8 december 2011

    Följde du receptet? Jag har gjort denna flera gånger och det blir tunnt för mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.