Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Key Lime Pie

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Enligt Barbro Lönnegren - 100 läckra pajer så serveras den här pajen överallt på den sydligaste spetsen av Florida. Den är otroligt god tycker jag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula kexen i matberedare. Blanda dem med socker, kanel och smält smör. Tryck ut smulorna i botten och runt kanten på en pajform, gärna med löstagbar kant.
  2. Ställ formen i kylen i ca 30 minuter eller i frysen ca 15 minuter. Sätt ugnen på 175 grader
  3. Vispa samman äggulor med kondenserad mjölk eller en blandning av 2 dl kesella och 2 dl crème fraiche, och socker.
  4. Rör i limesaft och rivet skal. Tillsätt 2 hårt vispade äggvitor.
  5. Häll smeten i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt pajen kallna.
  6. Frys pajen i 3-4 timmar. Ta fram pajen 15-20 minuter innan den ska serveras. Garnera med limeskivor och spritsa grädde runt kanten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.