Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Key lime pie

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

En syrlig och god paj som är perfekt till sommaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen till små smulor i en mixer. Blanda dem med smält smör. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
  3. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
  4. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj). Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • irrevirre 1 maj 2011

    Jag har testat olika recept på Key Lime Pie och inte tyckt att de varit som "orginalet" men NU fann jag det här. Detta recept är fantastiskt gott och dessutom enkel att göra! Tack för receptet:-)

  • holeva 14 maj 2015

    Riktigt god med tydlig limesmak.

  • danrid 11 september 2015

    Proportionerna var lite konstiga, det skulle ha varit mer pajskal. Smeten täcker pajskalet nu, den ser inte på långa vägar ut som på din bild, du måste ha haft 400 g kex. Får se hur den smakar...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.