Key lime pie kommer ursprungligen från Key West, Florida. Det är en syrlig och uppfriskande paj som jag har valt att göra med maräng.
Instruktioner
- Pajskal: Smula kexen. Blanda smulorna med det smälta smöret. Tryck ut med tummarna i en springform och ställ den i kylen medan du vispar ihop fyllningen.
- Limefyllning: Sätt på ugnen till 175 grader. Dela på äggen, och ställ vitorna åt sidan ett tag. Vispa äggulorna vita och pösiga.
- Blanda med kondenserad mjölk och vispa ett litet tag till. Nu skall limejuicen i. Vispa ett tag till tills det blir en ganska tjock smet. Häll den sedan i pajskalet och ställ det kallt tills marängen är klar.
- Maräng: Nu vispar du äggvitorna, socker och eventuellt vinsyra tills de formar fina toppar. Klicka på över limefyllningen och ställ in hela pajen i ugnen. Låt stå tills marängen blivit gyllenbrun på topparna, det borde ta ungefär en kvart. Serveras iskall!
Publicerat den
25 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar