Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Key orange pie

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En variant på den klassiska limepajen som vi gärna bakar när vi är sugna på något gott att fika på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen och blanda dem med smör och socker.
  2. Tryck ut degen i bottnen och ca 3 cm upp på kanten i en avlång pajform, ca 20 x 30 cm, eller en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Rör ihop kondenserad mjöl, äggulor, skal och saft av apelsin och lime.
  4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda den mitt i ugnen ca 20 min. Låt pajen kallna. Pudra över florsocker precis före serverignen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.