Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kheer - Indisk risdessert

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vanlig efterrätt över hela indien är Kheer, en supergod rispudding kryddad med saffran, kardemumma och pistagenötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ris och vatten i en kastrull. Koka på svag värme i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Sjud på svag värme under lock ca 40 minuter eller tills det blivit en gröt.
  2. Servera desserten varm eller kall. Garnera med kanel, mandlar och nötter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • marstersfan 9 mars 2012

    Tack så himla mycket för denna, har letat efter receptet länge. Vill imponera på sambon som kommer frpn pakistan. Ännu en gång STORT TACK!! ^^

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.