Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Khoresh bademdjon (auberginegryta)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Ett recept som jag fått av en kompis. Är en persisk rätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj auberginen och skär den sedan i små tärningar. Låt dem ligga i saltat vatten ca 15 minuter. Kärna ur paprikorna och skär dem i små bitar. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  2. Fräs löken och vitlöken i lite fett i en stekpanna tills de mjuknar. Lägg dem i en gryta. Torka auberginetärningarna och fräs dem samt paprika i lite fett. Lägg dem i grytan Bryn köttet. Lägg det sedan också i grytan. Häll i tomaterna. Salta och peppra.
  3. Låt grytan koka under lock på svag värme tills köttet börjar mjukna, ca: 45 minuter. Blanda ner ärtorna och låt grytan koka ytterligare ca: 15 minuter, tills köttet är klart.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Divaaan 22 januari 2008

    Hej! Är själv turk o min man iranier,o måste tyvärr säga att khoresh bademdjon är en persisk mat rätt,som är super good verkligen! Mvh J...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.