Persisk Auberginegryta
Denna gryta kan förberedas i god tid och sedan bara värmas upp före servering. Serveras med ris, pasta eller kokt potatis och garneras med pommes strips.
Instruktioner
- Värm stekgrytan och häll i olja. Häll i hackad gul lök och låt den fräsa tills den blir mjuk och genomskinlig. Låt gurkmeja steka med löken. Skär köttet i tärningar och tillsätt dem i grytan, låt dem steka med i 5-6 minuter och rör om.
- Tillsätt tomatpuréen, salt och peppar. Rör om. häll på vatten så det täcker köttet. Låt allt koka på svag värme i 2 timmar. Rensa de torkade gula linserna och skölj dem i kallt vatten. låt dem torka. Häll matolja i en liten kastrull, tillsätt linserna och låt dem fräsa snabbt i 2-3 minuter, tills de inte längre fastnar vid varandra. Tillsätt 2 dl vatten och låt koka i 20 minuter, tills linserna blivit mjuka. De ska inte förlora sin form. Smaka av. Sila bort vattnet.
- Ca 10 minuter innan köttgrytan har kokat färdigt tillsätter man linserna och en limefrukt i bitar.
- Skala en aubergine, skölj den i kallt vatten och låt den torka. Skär den i skivor och salta lätt. Häll ganska mycket olja i en stekpanna och hetta upp den. När olja tystnat är den het.
OBS: tillsätt ingen vätska till oljan.
- Stek aubergineskivorna tills de flyter på oljan, de släpper då oljan ifrån sig. Låt dem rinna av på ett hushållspapper.
- Blanda ner aubergineskivornai grytan vid serveringen.
Publicerat den
17 februari 2008
Skriv kommentar