Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Khun Puis Kycklingcurry

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Hett & gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i små bitar eller små strimlor. Strimla salladslöken och finhacka chilifrukten. Häll av kokosmjölken i en bunke och vispa runt så att alla klumpar löses upp.
  2. Hetta upp lite av kokosmjölken (ca ½ dl) i woken. Rör ner önskad mängd röd currypasta, 1 msk brukar vara lagom för svenska smaklökar (jag tog 1 ½ msk). Tillsätt resten av mjölken, lite i taget, under ständig omrörning.
  3. Tillsätt lite kycklingkött i taget, rör om, låt koka upp mellan varje omgång. När allt kött tillsatts låt koka i 2 minuter. Lägg i löken, pepparn och krydda med fisksås och socker. Lägg i spenat och koka i ½-1 minut. Smaka av och servera genast med jasminris eller nudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.