Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kickis knäckiga rabarberpaj

(66 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En jättegod och snabbgjord rabarberpaj som alla vill ha receptet på!

Ingredienser

Instruktioner

Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjölet och skaka formen så att potatismjölet fördelas över bitarna. Blanda socker, vetemjöl och bakpulver. Rör i flytande matfett till en smulig deg. Fördela över rabarbern. Ringla över sirap i ett rutmönster. Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg. Serveras med vaniljvisp, glass eller vispad grädde. Pajen är knäckigast nygjord!

Liknande recept

Kommentarer (66)

  • Nettans1 12 juli 2009

    Provat att göra den med fast smör, fast tog då ca 200g istället. Det blev kanon bra. En god paj.

  • susaer 7 april 2010

    Mums! Denna är jättegod, vet inte hur många gånger jag gjort den! Tack för ett toppenrecept! Hälsningar Susanne

  • tosca3 6 maj 2010

    En lättgjord paj, som alltid gör succé.

  • jalapeno82 15 maj 2010

    kanon god! Fem poäg frå hela familjen :o)

  • maithab 23 maj 2010

    Söt men god. Rabarber kräver ju en hel del sötma som balanserar syran. Enkel och snabblagad.

  • Liliankj 24 maj 2010

    Jätte enkel o jättegod! Jag hade i liite mera socker, kanon. Tack för ett bra recept =)

  • missQ 25 maj 2010

    Mycket god och enkel. Jag hade nog inte så mycket sirap som det stod i receptet utan ringlade på från flaskan ungefär så mycket jag tyckte verkade lämpligt och det blev lagom. Hade inget flytande margarin så jag smälte 100g istället vilket givetvis gick lika bra.

  • Miras-Pappa 8 juni 2010

    Hej! Tack för ett jättegott recept, jag bytte ut mjölet till Sempers gluten fria fin mix rakt av och det gick jätte bra.

  • monicadanell 12 juni 2010

    Hej kanon god paj men jag hade inte så mycket sirap som det stog i receptet ringlade över lite från flaskan 5 poäng från mej

  • Disen 17 juni 2010

    Mumsig, mumsig fem poängare!!!

  • The_mama97mia 23 juni 2010

    Jag tyckte det var jättegott, men - recpetanarkist som jag är så hade jag verkligen inte så mkt sirap på. Jag smälte smör o blandade med det övriga. Barnen tyckte att det var lite ... surt... jag vill att rabarberpaj ska visa syra. Jag ger receptet en 4 för det är så enkelt! Förlåt att jag betygsätter när jag ändå inte gjort precis som du skrivit, men tänker att en 4 ändå är ett gott betyg?

  • Bumbis 15 juli 2010

    God och lättlagad. Jag tog inte heller så mycket sirap så jag får väl skylla mig själv att några tyckte att den var i "suraste" laget. Jag tyckte den var perfekt med vaniljvisp till.

  • Amiie88 22 augusti 2010

    Verkligen gott! Har blivit gjord flera gånger här hemma. =)

  • 1annat 2 maj 2011

    Supergod!!!! Tack för ett jättebra recept! Blev till att dela med sig av receptet till gästerna :-)

  • Odina 5 maj 2011

    Onödigt god =) Mycket bra rabarberpaj Tack

  • Snuffe-Helan 9 maj 2011

    Snabb, enkel och god! Tänker använda det knäckiga täcket till andra pajer också, för det var bland det knäckigaste jag ätit! Helt perfekt!

  • Cassiopeya 9 maj 2011

    Tog 100 g smör och smälte det, körde det sedan i matberedaren med socker och mjöl, perfekt smuligt! Blandade i lite äppelskivor också :) Supergott!

  • Bullmorsan 12 maj 2011

    Ska testas idag med nyplockade rabarber! Tack för receptet!

  • gml 15 maj 2011

    Nu har vi testat med vårens första rabarber. Supergott! Jag ringlade en del av sirapen direkt på rabarbern innan jag lade på smuldegen (total mängd nog lite mindre än i receptet). Det blev precis lagom. Blir en favorit!

  • tarja79 17 maj 2011

    supergod! kommer att göras fler ggr!!

  • ljussken 1 juni 2011

    Kanongod paj! Detta kommer jag att göra om flera gånger.Tack för ett bra recept!

  • Sanna_Linnea 2 juni 2011

    Fantastiskt god, har gjort den två gånger nu och det blev otroligt gott! Har länge letat efter någon krispig/knäckig paj och har nu äntligen hittat favoriten! tack!

  • MirreMarre 4 juni 2011

    Fantastisk

  • jeso 7 juni 2011

    Fantastisk! T.o.m sambon, som aldrig äter paj, älskade denna. Tack för ett underbart recept!!

  • bjuranna 11 juni 2011

    Vansinningt gott!!

  • karinbroome 13 juni 2011

    Tack för det lättlagade och jättegodda receptet.Har gjort kakan flera gånger och fått mycket beröm för den. Karin

  • Lovisbovis 15 juni 2011

    Jepp, jättegod! :) :)

  • Pappisen 17 juni 2011

    Helt ok paj, men inte bättre än någon annan.

  • husmusen88 17 juni 2011

    Mycket gott med täcket, och framför allt enkelt! Minskade dock på sockret, ½ dl socker och knappt 1 dl sirap.

  • Ullas 20 juni 2011

    Jättegod och verkligen lättbakad. Tack för bra recept

  • Tittit-jippie 22 juni 2011

    Äää... när det står "100 g smör & rapsolja" ska man då välja en av de eller ta båda eller vad? Jag fattar ine riktigt det, snälla förklara :) men den ser jättegod ut och ska absolut prova den när du ger mig svar :)

  • Nallepuh13 22 juni 2011

    Hej Tittit-jippie! Din fråga angående Kickis knäckiga rabarberpaj så är det så att Arla har en produkt som heter Smör & rapsolja. Det är en gul flaska med en röd etikett på framsidan där det står Smör & rapsolja. Du hittar den i affären bland smör och flytande margarin. För att pajen ska bli så god som jag säger så måste du använda Arlas Smör & rapsolja. Smör & rapsoljan är även jättebra att använda i matlagningen suveränt bra att steka i. Hoppas du kommer att göra pajen och att du blir nöjd Mvh Anne-Marie

  • sandja 23 juni 2011

    En jättegod paj som är lätt att göra! Tack för receptet :)

  • Malan14 26 juni 2011

    Enkel och smidig... dessutom mycket god :)

  • kekke46 28 juni 2011

    God och knäckig rabarberpaj, den kommer jag att göra fler gånger :)

  • ljussken 17 juli 2011

    Har gjort denna paj flera gånger nu i sommar. Väldigt omtyckt och lätt att göra! Högsta betyg från mig! Birm

  • lillasara 18 juli 2011

    Jättegod! Vi gör eget flytande "margarin" på smör och rapsolja (17% smör, 83% rapsolja, smältes ihop). Funkade finfint till det här receptet också! Minst lika bra som Arlas variant :)

  • OCMadde 14 oktober 2011

    Låter väldigt spännande. Bor i USA och har några svenskar som kommer över på fika idag, får bli detta jag bjuder dom på. Återkommer med resultatet :)

  • OCMadde 17 oktober 2011

    update: Detta va SJUKT gott. Jag äter igentligen inte kolhydrater men fuskade lite granna och det va SÅ värt det. En STOR femma får du av mig. Detta recept ska jag skicka vidare till svärmor, mamma och andra som ja tror skulle tycka om den. TACK!

  • tingelingis 21 maj 2012

    kort och gott...en syndigt god rabarberpaj som verkligen har en knäckig yta.

  • missmongo 23 maj 2012

    WOW i\'m in love så underbart god

  • saralways 26 maj 2012

    Kan inte annat än att hålla med föregående talare, Kanongod paj!! Ska göra den igen nu till efterrätt inför kvällens grillfest! Tack! :)

  • Maddejohansson1 26 maj 2012

    Jättejättegott! Jag bytte även ut 1 dl mjöl mot havregryn och det blev också bra.

  • Tingeling13 28 maj 2012

    Supergod!!!

  • Nallepuh13 1 juni 2012

    Tyvärr så är det någon som har försökt att göra sig lustig och dagrum en bild på sig själv med mustasch :-(

  • Nallepuh13 1 juni 2012

    Tyvärr är det någon som har försökt göra sig lustig genom att sätta in ett foto på sig själv med mustasch :-(

  • Confused82 2 juni 2012

    Fantastisk paj!! Andra gången jag bakar den idag, hade inget potatismjöl hemma så jag strödde över lite skorpmjöl.

  • zingo2012 7 juni 2012

    Jag är inte så glad för rabarberpaj, men denna var underbart god. Den kommer jag att göra flera gånger. tack för gott o enkelt recept. Min blev lite för söt bara, tog nog för mycket sirap

  • The_mama97mia 15 juni 2012

    Kanongod! Jag lade till lite cornflakes i smulet med, Strykande åtgång kan jag lova! Tack för tipset - det är sirapen o bakpulvret som är hemligheten tror jag!

  • Sarapollei 15 juli 2012

    Mycket god rabarberpaj. Kommer att använda detta receptet många gånger.

  • lottadj74 23 juli 2012

    Ska testa detta recept, men byter ut sirapen mot ljust muscavadoråsocker och tillsätter min favorit pumpafrön (gott till allt) för en nötig karaktär.

  • sju 3 augusti 2012

    Helt underbar

  • Oijbc 19 augusti 2012

    Helt fantastisk och så lätt att göra dessutom!

  • solgun1 30 september 2012

    Mycket omtyckt i familjen, tack för receptet

  • Nallepuh13 23 december 2012

    Vill bara kommentera! det är någon som jag inte alls känner som har lagt in ett foto på sig i mitt recept. Jag har försökt få personen att ta bort fotot men utan resultat. Jag hoppas ni andra förstår och att ni kan frånse från fotot.

  • Nallepuh13 23 december 2012

    Vill bara göra en kommentar: det är någon som jag inte alls känner som har lagt in ett foto på sig på mitt recept. Jag har försökt få personen att ta bort fotot men utan resultat. Hoppas ni förstår :(

  • Nallepuh13 23 december 2012

    Som ni alla förstår så känns det här väldigt obehagligt!!

  • Nallepuh13 3 januari 2013

    Nu är fotot borttaget! så nu kan ni bortse från mina tidigare kommentarer. Jag är väldigt glad att den här rabarberpajen har blivit så populär!!!

  • Anderstam 9 april 2013

    Gjorde pajen idag istället för födelsedagstårta till lilla hustrun. Hon blev mycket glad liksom jag. Receptet kommer nu att vara vårat standardrecept på rabarberpaj. Givetvis en fullpoängare.

  • pihal 26 maj 2013

    Den blev god men jag måste ha gjort något fel, för den blev inte knäckig. Kanske lite för söt för att jag skall ge högsta betyg. Men en 4:a i betyg får den ändå.

  • Mumsfilibabba2 8 juni 2013

    Jättegod!

  • Hannelina 20 juni 2013

    Bästa pajreceptet! Supergott även med blåbär eller andra valfria bär.

  • imberggren 1 augusti 2013

    Enkelt, och den blev supergod, passar mig som inte är någon matlagningsfantast :-))

  • LouiseHestra 25 maj 2014

    Supergod, lite utöver det vanliga!

  • mmarabou 31 augusti 2014

    Mums vad god den var och så härligt knäckig!

  • gunillabeard 14 juni 2015

    Mina amerikanska gäster tyckte det var jättegott! Jag tog en extra 1/2 msk potatismjöl för jag använde fryst rabarber. Jag bytte ut 1 dl mjöl mot 1 dl havregryn. Jag använde lönnsirap istället för ljus sirap och mätte inte utan hällde bara på rejält.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.