Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kickis österrikiska potatissallad

(1 kommentar)  
Skriv ut

Taget ur en gammal österrikisk kokbok. Serveras till wienerschnitzel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen med skal och skala och skiva den medans den ännu är varm.
  2. Blanda ihop dressingen, vispa tills sockret och saltet smält. Smaka av. Finhacka löken och grovhacka persiljan.
  3. Lägg den skivade potatisen i en vidbottnad skål eller ännu bättre, på ett stort fat med kant. Strö över löken och häll på dressingen. Dekorera med hackad persilja.
  4. Serveras till olika maträtter i Österrike varav den mest kända är wienerschnitzeln.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Hirtius 17 maj 2013

    Riktigt god potatissallad. Tänk på att inte öka mängden vatten ifall du vill skala upp receptet då det då blir för mycket vätska. /Hans

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.