Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärts- och paprikaröra med tomat och kanel

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En egenhändigt improviserad variant av klassiska mezetomatröran som brukar serveras med aubergine, vita bönor eller paprika och valnötter i. Serveras med couscous, eller gärna med halloumi, tabouleh, baba ganoush och myntadressing för en bra start på en libanesisk buffé. Recept på detta finns i min kokbok

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken, skala vitlöken, kärna ur och strimla paprikan, ta fram bönorna ur frysen och dela dem i mindre bitar.
  2. Värm olivolja i en tjock kastrull. Lägg i lök, vitlök, paprika, kanel, tomatpure, chili och peppar och fräs på medelvärme tills löken är glansig. Häll på tomater, kikärter, honung och citron och låt puttra tills såsen tjocknat, ca 30 min.
  3. Lägg i bönorna, låt dem bli varma i såsen och smaka av med ytterligare kryddor och salt. Färdigt!
  4. Ps. Använder du färska bönor lägger du i dem så att de får koka i minst sju minuter eller till önskad fasthetsgrad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.