Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsbiffar med banansmälta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Makalöst gott och tillfredsställande. Det ska finnas mycket sälta i biffarna när de möter de söta bananerna.

Ingredienser

Instruktioner

Mosa kikärtorna med en gaffel eller försiktigt med en handmixer. Rör ner lime, soya, ingefära och sesamfrön efter egen tunga. Spä eventuellt med lite vatten för att göra massan lättarbetad. Forma till fyra biffar och stek i lite olivolja.Skiva bananerna och låt dem smälta ihop på spisen.Koka upp vattnet, häll ner bulgurn (finns säkrast hos hälsokosten) och låt svälla under lock i 20 min. Lufta bulgurn med en gaffel och servera med biffarna och banansmältan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.